Ordförande har ordet - juni 2016

Vi har nyss genomfört vår kamratförenings 80-årsjubileum. Förväntningarna var högt ställda och förberedelserna började tidigt under hösten 2015. Tanken var att göra många delaktiga i programmet och i genomförandet.

Vi hade återvändardagarna, för två år sedan, i gott minne och funderade över hur vi skulle man kunna återupprepa detta lyckade evenemang? Det blev nya förutsättningar när hotell Appelbergs slog igen portarna men vi hade redan sneglat på Hotell Hallstaberget. Det visade sig vara ett lyckokast. Bra priser, trevligt bemötande gjorde att förutsättningarna var de bästa.

Fredagskvällen tillbringades i I 21 IF klubbstuga” Träffen” högst uppe på Hallstaberget vid skidskyttestadion. Där hade föreningens kommendant Olle Wikström med sina fantastiska ”damer” Kerstin Thors, Marianne Höglin, Margit Eriksson och Karin Flinkfelt ordnat en trevlig och välsmakande buffé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildtext: Hans Carlsson med ett förflutet på Hallands regemente, Arméns hundskola och Västernorrlands regemente är en av våra mesta Västernorrlänningar och en suverän historieberättare. I förgrunden ses Kenneth Fredriksson och Erik Thorsell. Foto Allan Edblom

Fredagskvällen bjöd på många glada återseenden, festliga upptåg och massor av nostalgi och ”säg minns du”. Det skapade en gemytlig stämning, som höll i sig under resten av jubileet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildtext: Sten Lindgren har vunnit och viftar glatt med sin lott. Foto Allan Edblom

Lördagen började inte så bra med ett lätt regn och dimma. Detta avskräckte dock inte deltagarna från en rundtur och ett besök nere i centrum.

Bildtext: Under rundturen gjordes ett besök på Sollefteå museum där Barbro Sjödahl berättade om museet och dess utställningar. Här ses deltagarna samlade utanför museets trappa. Foto Allan Edblom

Efter rundturen var det dags för lunch på Hågestarestaurangen. Restaurangen ligger i det som tidigare var regementets samlingshall. Efter lunch visade Roland Thors och S-O Braf ett intressant bildspel om åren 1983 till nedläggningen av förbanden i Sollefteå år 2000. Leif Svensson från Vasallen AB i Sollefteå guidade därefter deltagarna i det Trygghetsboende, på 44 lägenheter, som nu finns i det som tidigare var C-kasernen.

Bildtext: Sten Lindgren hälsar på hos kamratföreningens tidigare mångåriga ordförande Bo ”Botta” Eriksson och hans hustru Carin i deras trevliga lägenhet på tredje våningen i trygghetsboendet. Foto Allan Edblom

Efter besöket i trygghetsboendet återvände besökarna till Hågestarestaurangen för fika. Efter fikat höll Bengt Sandström, regementets pastor på den tid då det begav sig ett stämningsfullt korum . Psalmerna Den blomstertid nu kommer, En vänlig grönskas rika dräkt och Härlig är jorden sjöngs.

Bildtext: Regementspastor emeritus Bengt Sandström var en pastor som ofta tog del i förbandets övningar och marscher. I dag är han med i vår föreningens kamratstödsgrupp. Foto Allan Edblom

 

 

Bildtext: Psalmsången ackompanjerades av Kent Sundberg på gitarr, Anders Sundberg dragspel och KarlGöran Hammarberg på bas. Alla tre med ett förflutet som civilanställda på I 21. Andaktsstunden inleddes med att Kent sjöng Carl Bobergs ”O store gud”, som är en av världens mest spridda andliga sånger. Foto Allan Edblom

 

Bildtext: Lennart Rönnberg håller jubileets högtidstal.      Bildtext: Kvällens toastmaster Lars Boström.
Foto Allan Edblom                                                                      Foto Allan Edblom

Efter en välkomstdrink inleddes lördagskvällens bankett med högtidstal av Lennart Rönnberg. Både talet och Lennart gick rakt in i våra hjärtan. Banketten bestod av en trerättersbuffé och underhållning av vår duktige trubadur Kenth Sundberg. Vad vore en bankett utan en toastmaster? Lars Boström skötte, som vanligt, den sysslan med glans. Det är måhända ett missbrukat ord men det finns bara ett ord ändå och det är succé.

Bildtext: Vid buffén ses bland andra Leif Öhrbom och Bertil Falkerby. Foto Allan Edblom

Kamratföreningen har mottagit brev, telefonsamtal och mejl som alla framhåller detta och frågan är när blir nästa jubileum eller sammankomst? Bättre betyg kan man inte få.Nu väntar en sommar, där många av oss har behov av att ladda sina batterier efter en vårsäsong som varit intensiv och mycket givande. Jag upprepar inte all de verksam-heter som pågått i vår men många har nu fullt upp med den nya boken, som avhandlar perioden 1983 till nedläggningen år 2000 och innehåller både artiklar och biogra-fier. Boken beräknas komma ut före jul. Jag önskar alla en trevlig och avkopplande sommar. Stort tack för alla goda insatser. Delaktighet, stolthet och trivsel är det som kännetecknar vår kamratförening.

Till sist, " Vårt ansikte utåt är vår hemsida tack vare vår webbmaster Michael Johansson. Han verkar i det "fördolda" men gör att vår information kommer ut på ett utomordentligt sätt"

/Hans